Završen 55. majski turnir

Kadetkinje Partizana 1 i kadeti Crvene zvezde pobednici su 55. „Majskog turnira“ – Trofeja Beograd 2020, dok su Jovana Ćirković (Partizan 1) i Danilo Ilić (Crvena zvezda) proglašeni za najbolje igrače turnira. Odbojkaški savez Beograda organizovao je turnir pod pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza Srbije i Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, uz poseban zdravstveni protokol i bez prisustva gledalaca.

Na turniru je igralo 19 ekipa u ženskoj (2003. i mlađe) i 5 ekipa u muškoj konkurenciji (2002. i mlađi) sa teritorije Odbojkaškog saveza Beograda.

Partizan 1 je u finalu kadetkinja pobedio Steriju sa 2:1 (25:22, 21:25, 15:8), dok je u meču za treće mesto Blok Aut savladao Crno Bele 011 sa 2:0 (25:23, 25:19).

U konkurenciji kadeta se igralo po jednokružnom bod sistemu, a konačan plasman su odredili rezultati posledenjg, 5. kola. Crvena zvezda je savladala Partizan sa 2:0 (25:20, 25:22) i osvojila prvo mesto, dok je Partizan zauzeo drugo. U drugoj utakmici, As je pobedio Železničar sa 2:0 (25:17, 25:15) i zauzeo treće mesto. Železničar je bio četvrti, a Laki star peti.

Jovana Ćirković (Partizan 1) je proglašena za najbolju igračicu turnira u konkurenciji kadetkinja, Tijana Tomašević (Sterija) je najbolji bloker, Andrea Tišma (Partizan 1) najbolji tehničar, Tanja Perić (Blok Aut) najbolji primač, a Jefimija Kitanović (Crno Bele 011) najbolji libero.

U konkurenciji kadeta, Danilo Ilić (Crvena zvezda) je proglašen za najboljeg igrača, Matija Matić (As) za najboljeg blokera, Strahinja Kljajić (Crvena zvezda) za najboljeg tehničara, Ignjat Dopuđ (Partizan) za najboljeg primača, a Vukašin Ristić (Crvena zvezda) za najboljeg libera.

Nagrade najuspešnijim ekipama i pojedincima predali su Mladen Maran, predsednik OSB, Danilo Mrđa, generalni sekretar OSB, Aleksandar Kočoski, koordinator OSB, Biljana Mihailović, sportski direktor OSS, Novica Todosijević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Bojan Janić, proslavljeni reprezentativac i trener Partizan Sokera.

Tradicionalni i jubilarni, 55. „Majski turnir“ nije odigran u svom uobičajenom terminu zbog pandemije virusa korona.

Utakmice su odigrane u dvoranama SC „Master“ i „Žarkovo“ i sali Četvrte beogradske gimnazije.

x

Check Also

Poziv za prijavljivanje ekipa za 59. MAJSKI TURNIR – Trofej Beograda

A N E K S   P R O P O Z I C I J ...

Testirana 24 pionira iz Beograda

U organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije i Odbojkaškog saveza Beograda realizovano je testiranje kandidata za mušku ...