NAJNOVIJE VESTI

Završen 55. majski turnir

Kadetkinje Partizana 1 i kadeti Crvene zvezde pobednici su 55. „Majskog turnira“ – Trofeja Beograd 2020, dok su Jovana Ćirković (Partizan 1) i Danilo Ilić (Crvena zvezda) proglašeni za najbolje igrače turnira. Odbojkaški savez Beograda organizovao je turnir pod pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza Srbije i Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, uz poseban zdravstveni protokol i bez prisustva gledalaca.

Na turniru je igralo 19 ekipa u ženskoj (2003. i mlađe) i 5 ekipa u muškoj konkurenciji (2002. i mlađi) sa teritorije Odbojkaškog saveza Beograda.

Partizan 1 je u finalu kadetkinja pobedio Steriju sa 2:1 (25:22, 21:25, 15:8), dok je u meču za treće mesto Blok Aut savladao Crno Bele 011 sa 2:0 (25:23, 25:19).

U konkurenciji kadeta se igralo po jednokružnom bod sistemu, a konačan plasman su odredili rezultati posledenjg, 5. kola. Crvena zvezda je savladala Partizan sa 2:0 (25:20, 25:22) i osvojila prvo mesto, dok je Partizan zauzeo drugo. U drugoj utakmici, As je pobedio Železničar sa 2:0 (25:17, 25:15) i zauzeo treće mesto. Železničar je bio četvrti, a Laki star peti.

Jovana Ćirković (Partizan 1) je proglašena za najbolju igračicu turnira u konkurenciji kadetkinja, Tijana Tomašević (Sterija) je najbolji bloker, Andrea Tišma (Partizan 1) najbolji tehničar, Tanja Perić (Blok Aut) najbolji primač, a Jefimija Kitanović (Crno Bele 011) najbolji libero.

U konkurenciji kadeta, Danilo Ilić (Crvena zvezda) je proglašen za najboljeg igrača, Matija Matić (As) za najboljeg blokera, Strahinja Kljajić (Crvena zvezda) za najboljeg tehničara, Ignjat Dopuđ (Partizan) za najboljeg primača, a Vukašin Ristić (Crvena zvezda) za najboljeg libera.

Nagrade najuspešnijim ekipama i pojedincima predali su Mladen Maran, predsednik OSB, Danilo Mrđa, generalni sekretar OSB, Aleksandar Kočoski, koordinator OSB, Biljana Mihailović, sportski direktor OSS, Novica Todosijević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Bojan Janić, proslavljeni reprezentativac i trener Partizan Sokera.

Tradicionalni i jubilarni, 55. „Majski turnir“ nije odigran u svom uobičajenom terminu zbog pandemije virusa korona.

Utakmice su odigrane u dvoranama SC „Master“ i „Žarkovo“ i sali Četvrte beogradske gimnazije.

x

Check Also

Drugi deo seminara za trenere

Stručni online seminar za trenere januar 2023 Drugi, obavezni, godišnji seminar za trenere II lige istok, ...

Bojana Drča najbolja sportistkinja Beograda

Bojana Drča, tehničar ženske seniorske reprezentacije Srbije, najbolji tehničar SP 2022, u prošloj sezoni član ...