Svetske šampionke stigle u Beograd

Odbojkašice Srbije, osvajačice zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu, stigle su večeras u Beograd, gde su ih na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekale mnogobrojne medijske ekipe, članovi porodica, navijači, prijatelji…
Prethodno je, u njihovu čast, avion iz Moskve kojim su doletele dočekan na pisti vodenim lukom.

„Još ne mogu da verujem, bilo je neverovatno, zlatna medalja koju smo svi željno iščekivali. Osvojile smo titulu zbog srca, borile smo se do kraja, nismo se predavale ni kada je bilo najteže, 0:1, 1:2, nismo odustajale. To nas je dovelo do zlata“ rekla je Stefana Veljković.

Malo drhtim, nismo očekivali da će navijači doći. Srećni smo i ponosni što možemo da podelimo radost. Mislim da će narednih dana sve doći na svoje mesto, da shvatimo šta smo napravile. Od početka prvenstva igrale smo na visokom nivou, grupa nije bila najteža, ali pokazali smo da smo najbolja ekipa na planeti“ rekla je Brankica Mihajlović.

Nikada nije dosta, nadam se da je ovo samo početak. Verovale smo da možemo mnogo da uradimo na Svetskom venstvu. Sistem takmičenja je bio takav da je turnir trajao mesec dana, bilo je mnogo utakmica, između dan odmora ali na kraju se isplatilo. Smogle smo snage da izdržimo, finale u pet setova je napravilo pobedu još slađom“ rekla je Milena Rašić.

Čudan je osećaj, drugačiji nego ranije. S jedne strane to je san koji je bio teško da se ostvari, u trenutku kada je postao java, nikome ništa nije jasno. S druge strane cele pripreme smo išli sa polu šalom da se ovako sprema svetski šampion. Želeli smo to i mislili smo da imamo mogućnosti i vere da to ostvarimo. Posle serije od sedam pobeda i drugi su videli da smo među favoritima. Nisu pogrešili, osvojili smo titulu“– rekao je selektor Zoran Terzić.

Ne znam šta je presudilo. Bilo je mnogo teških trenutaka koje smo uspeli da prebrodimo. Finale je bilo stresno, ali najvažnije je da smo pobedile. Presrećna sam i ponosna na sve nas. Ne znam odakle nam snaga, biće verovatno potrebno nekoliko dana da se slegnu utisci. Dobre atmosfere nikad nije falilo i to nas krasi godinama“ – rekla je Tijana Bošković.

Osećaj je neverovatan. Pričali smo pred odlazak na Svetsko prvenstvo da će svako potencijalno osvajanje bilo kog odličja značiti mnogo za našu naciju ali i za svakog od nas. Put do ovog zlata je bio dug i trnovit i kada uzmete u obzir da je ova svetska medalja došla posle 12 godina, verujem da sija malo jače. Od samog starta, u drugoj i trećoj fazi smo igrale bez greške, delovali smo kao ekipa koja je najmoćnija na turniru i kada vam to govore iz drugih ekipa, kao što su Amerika, Brazil i kada vidite da vas svi gledaju sa posebnim strahopoštovanjem, to dođe kao još veća potvrda. Izdvojila bih polufinalnu utakmicu protiv Holandije koja je bila ključna jer je bila prepuna naboja, previše uspona i padova sa obe strane. Nadam se da su svi uživali u finalu, koje je bilo idealno za publiku ali ne i za igru“ – rekla je Maja Ognjenović po dolasku u Beograd.

Srbija je osvojila titulu pošto je u finalu u neizvesnoj utakmici pobedila Italiju sa 3:2.

Ta utakmica i činjenica da smo drugi igrali protiv njih i ona čuvena sportska fraza da ne možete dva puta da dobijete istog prtiovika na jednom takmičenju, bila je opterećujuća. Pričale smo da nikako ne smemo da budemo zadovoljni osvojenim odličjem posle polufinala. Nepravedno smo izguble drugi set ali do kraja smo verovale jedna u drugu, borile se lavovski. Prevelika želja je presudila da osvojimo titulu“ – rekla je Maja.

x

Check Also

Poziv za prijavljivanje ekipa za 59. MAJSKI TURNIR – Trofej Beograda

A N E K S   P R O P O Z I C I J ...

Testirana 24 pionira iz Beograda

U organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije i Odbojkaškog saveza Beograda realizovano je testiranje kandidata za mušku ...