NAJNOVIJE VESTI

IN MEMORIAM ANTONIJE JOVANOVIĆ (1938 – 2019)

Source: www.uots.org.rs

Jedan od najstarijih odbojkaških trenera u Srbiji Antonije Đole Jovanović, preminuo je u 82. godini. Od kada je prvi put počeo da se druži sa odbojkom, ona je bila njegov život. Prvo kao igrač u Poletu, Jugoslaviji, Partizanu i 21. maju, a onda i kao trener u istom, 21. maju, Patrizanu iz Valjeva, beogradskom Poštaru, Mladosti iz Zemuna, Vizuri i Kralju.

Kroz njegov nadzor prošlo je hiljade odbojkaša i odbojkašica. Neki su stigli do reprezentacije, neke mlađe, za koju je svojevremeno i Đole igrao, ali i one najbolje. I uvek su sa ponosom isticali da ih je odbojci učio on. Ipak, ono po čemu će ostati upamćen je rad sa decom. Čini se da niko nije imao takvu sposobnost da privuče mlade kao Đole. I da im prenese znanje, baš kao i mnogim trenerima koji su kraj njega stasavali.

I kada je pre nekoliko godina rekao da će još malo da radi, a onda samo da gleda, svi koji su ga poznavali znali su da je to prosto nemoguće. I skoro do poslednjeg dana je bio u odbojci, a kada više nije mogao na teren, delio je uvek korisne savete.

Komemoracija povodom smrti Antonija Đoleta Jovanovića biće u prostorijama Odbojkaškog saveza Beograda, ulica Bulevar umetnosti 27, u četvrtak 26. decembra u 10 časova, a sahrana je u petak 27. decembra u 12,15 časova na Bežanijskom groblju.

 

x

Check Also

Tri medalje na Trofeju Zagreba

SELEКCIJE GRADA BEOGRADA OSVOJILE SU TRI MEDALJE NA MEĐUNARODNOM ODBOJКAŠКOM TURNIRU TROFEJ ZAGREBA 2023 – ...

Trijumf pionirki, pionira i kadetkinja Beograda i kadeta Novog Sada

58. MAJSKI TURNIR – TROFEJ BEOGRADA 2023. U dvorani USC “Voždovac” na Banjici danas je ...