Odbojkaška sila

Tijana Bošković najbolja sportistkinja, Zoran Terzić najbolji trener dok su seniorke Srbije deveti put najbolja selekcija u Srbiji u 2018. u izboru OKS

Tijana Bošković, korektor ženske seniorske reprezentacije Srbije, najbolja igračica SP u Japanu i najbolja odbojkašica Evrope u 2018, proglašena je za najbolju sportistkinju Srbije u 2018. Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije, svetskih prvakinja iz Japana, najbolji trener u Evropi u 2018, proglašen je za najboljeg trenera u Srbiji u 2018, dok je ženska seniorska reprezentacija Srbije, svetski prvak, deveti put proglašena za najbolju selekciju u Srbiji u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, na svečanosti proglašenja najuspešnijih sportista, održanoj u Domu Narodne Skupštine u Beogradu.
Svečanosti su prisustvovali Zoran Gajić, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, i Đula Mešter, potpredsednik OSS.
Nagradu za najuspešniju reprezentaciju u Srbiji u 2018. od Božidara Maljkovića, predsednika OKS, primili su Zoran Gajić, predsednik OSS i Đula Mešter, potpredsednik OSS.
Novak Đoković je sedmi put proglašen za najboljeg sportistu Srbije.
Najbolji muški tim je košarkaška reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3.
Nadica Božanić (tekvondo) proglašena je za najbolju mladu sportiskinju Srbije u 2018.
Najbolji mladi tim u Srbiji je muška košarkaška reprezentacija do 18 godina.
Posebna priznanja OKS dobili su Jovana Preković (karate) i njen trener Roksanda Atanasov, Ivana Španović (atletika) i njen trener Goran Obradović, i Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića.
Kapetan Nevena Jovanović, dobitnik je novoustanovljene nagrade za najboljeg sportistu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Jasna Šekarić, proslavljena reprezentativka u streljaštvu, osvajač 5 olimpijskih medalja, dobitnik je „Olimpijskog srca – general Đukić“, nagrade Olimpijskog komiteta Srbije.

x

Check Also

Poziv za prijavljivanje ekipa za 59. MAJSKI TURNIR – Trofej Beograda

A N E K S   P R O P O Z I C I J ...

Testirana 24 pionira iz Beograda

U organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije i Odbojkaškog saveza Beograda realizovano je testiranje kandidata za mušku ...